In het Noorderlicht: Marikencafé met thema werk en kanker

Van onze redactie
19 april 2024

Woensdagavond 15 mei van 19.30 – 21.00 uur ben je welkom op de bijeenkomst in Noorderlicht. Je krijgt informatie over wat het Marikenhuis - centrum voor leven met en na kanker, je kan bieden en in het bijzonder gaat het over het thema werk en kanker. Deze bijeenkomst organiseren we samen met welzijnsorganisatie MeerVoormekaar.

Marikenhuis Als je te maken krijgt met kanker, kan dat veel impact hebben op je leven. Je kunt vragen hebben, bang of verdrietig zijn. Het Marikenhuis in Nijmegen is er voor jou, of je nu zelf ziek bent, of een dierbare hebt die kanker heeft of daaraan is overleden. Naast de open inloop, diverse activiteiten zoals yoga, mindfulness en kooklessen kun je er een gesprek aanvragen met een coach of informatie en ondersteuning krijgen bij je gesprek met de arts. Ook zijn er verschillende lotgenotengroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Werk en kanker Iemand, die tijdens zijn/haar werkzame leven getroffen wordt door kanker, heeft niet alleen te maken met een levensbedreigende ziekte maar wordt tegelijkertijd geconfronteerd met vragen die gaan over kanker in relatie tot werk. Je krijgt te maken met ingewikkelde wet- en regelgeving en dit alles roept grote onzekerheid op over hoe het nu verder moet. Daarbij gaat het om wezenlijke vragen als “behoud ik mijn eigen werk en kan ik dat straks nog aan”, “wat betekent het voor mijn inkomen als ik straks (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt word”, “hoe ziet mijn re-integratieproces er uit, wie is bepalend hierin en wat wil ik zelf”, “ik heb nog veel klachten maar wil ook graag werken dus hoe ga ik hiermee om naar mijn werkgever en collega’s”, “wat zijn mijn rechten en plichten tijdens het ziekteproces”? Het Marikenhuis kan je bij dit thema ondersteunen en daarover hoor je meer in deze bijeenkomst. Ook is er ruimte voor vragen.

Locatie: Noorderlicht - Roerdompstraat 76, 6601 Dl Wijchen
Programma: 19.00 uur inloop met gratis koffie/thee
19.30 uur informatie over de activiteiten van het Marikenhuis, inhoudelijk thema ‘Werk en kanker’
21.00 uur afsluiting 

De entree is gratis, aanmelden is niet nodig.


Dit bericht delen:

Advertenties