Hockeyheren MHC Wijchen spelen gelijk in Sittard

Verslag door Floris de Waard
27 maart 2024

Op een zondag waarin het weer geen beslissing kon maken tussen regen of zon, stond voor het Heren 1-hockeyteam van MHC Wijchen een uitwedstrijd tegen Scoop Heren 1 in Sittard-Geleen op de planning. Met het oog op de lange rit terug wilde Wijchen hier met 3 punten weggaan.

Het eerste kwart opende zich met veel balbezit voor de uitspelende partij. Na wat kansen te hebben gecreëerd was het Thijmen Sauerborn die de bal aannam in de cirkel en een voorzet wilde geven. De verdediging stak daar echter (opzettelijk) een voetje voor. De gegeven strafbal werd benut door Lars Wortelboer (0-1).

In een verder rustig tweede kwart ging de bal heen en weer over beide kwarten zonder dat daadwerkelijk gevaar werd gesticht. Uit het niks kreeg Scoop echt een strafcorner. De enige vorm waaruit zij deze wedstrijd gevaarlijk zijn geweest, en dat bleek (1-1).

Het derde kwart wist Wijchen weer de overhand te nemen door het balletje goed rond te laten gaan. Haar aanval en middenveld haalden vele corners om hun kanon in stelling te brengen. Nadat een aantal strafcorners er goed uit werden gehouden door de keeper van Scoop, vuurde Lars Wortelboer een kogel in de rechterbovenhoek welke de keeper kansloos  liet. In datzelfde kwart wist Scoop uit (wederom) een corner, een absolute frummelgoal te maken waardoor de stand weer gelijk stond (2-2).

Het laatste kwart zou allesbeslissend moeten worden, maar helaas. Beide teams creërden wel kansen, maar wisten niet tot scoren te komen waardoor de punten vandaag verdeeld werden.

Wijchen kijkt terug op een niet veel zeggende wedstrijd met een teleurstellend resultaat. Volgende week hebben zij rust vanwege het paasweekend. 6 april zal de volgende tegenstander Wijchen bezoeken in de vorm van HCM.