Wijchense Hockeydames MHC 1 winnen spannende wedstrijd in Malden: 2-3

Verslag door Willem Faassen
26 maart 2024
Na de klinkende overwinning van afgelopen week was Wijchen erop gebrand opnieuw een mooie wedstrijd te spelen. Afgelopen zondag speelden de dames uit Wijchen in Malden, tegen Union. Vanaf het begin ontspon zich een spannende wedstrijd, waarin het spel op en neer ging. Ondanks kansen aan beide kanten werd er in het eerste kwart niet gescoord. In het tweede kwart was het Union dat via een van richting veranderd schot de score opende. Niet veel later kreeg ook Wijchen een grote kans, maar de paal stond in de weg.

Na rust ging Wijchen op jacht naar de gelijkmaker. Met een zeer overtuigende press wisten de dames hun tegenstander op eigen helft goed vast te zetten en werden er meerdere kansen gecreëerd. De eerste strafcorner kwam via de keeper op het lichaam van de lijnstopper. De strafbal die volgde werd verzilverd door Femke Sewalt.

In het vierde kwart bleef het spelbeeld hetzelfde. Wijchen drukte door en wist via opnieuw Femke Sewalt op voorsprong te komen. Niet veel later was het aanvoerder Anne Jansen die de stand op 1-3 bracht na een goed uitgespeelde aanval. Union zette de laatste minuten alles op alles om nog een resultaat te halen. Ondanks een aantal strafcorners wist Evi van Uden haar doel knap schoon te houden. Pas in de laatste minuut scoorde Union de aansluitingstreffer, maar de overwinning van Wijchen kwam niet meer in gevaar.

Wijchen heeft nu 8 punten gehaald uit vier wedstrijden na de winterstop. De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Oirschot, op 7 april.