Voetbal: Alverna Vrouwen 1: Reeks na elf overwinningen beëindigd.

Verslag via sc Alverna
25 maart 2024

Merel Tiecken bezorgt Alverna gelijkspel tegen Union.

In de wetenschap dat Union nog geen thuiswedstrijd verloren heeft deze competitie trad Alverna VR1 aan tegen de nummer 3 van de ranglijst. Ondanks alle waarschuwingen vooraf voor onderschatting was Union vanaf het begin de fellere en betere partij. Dit resulteert in een aantal kansjes via hun zeer snelle buitenspelers. Het resulteert ook in de 1-0 voorsprong waarbij het vlagsignaal voor buitenspel volledig genegeerd word door de “enigszins” warrig leidende KNVB-scheids. Een mening die overigens gedeeld wordt door Alverna en Union maar zoals het mooi heet “we zijn allemaal mensen en mensen maken fouten” en deze scheids had ze opgespaard voor vandaag. Alverna weet zich enigszins te herpakken na het tegendoelpunt zonder echt geweldig te spelen maar het resulteert toch in de 1-1 door Anouk Jacobs na een mooie assist van Milou Stoots wat tevens de ruststand is.

Na enkele omzettingen in de rust start Alverna vol nieuwe energie aan de 2e helft maar zoals hierboven al gezegd “mensen maken fouten” en helaas gaat keepster Isa Krutwagen na 2 minuten gruwelijk in de fout waardoor Alverna meteen tegen een 2-1 achterstand aankijkt. Het spelbeeld in het vervolg blijft hetzelfde: Alverna probeert met man en macht de gelijkmaker te forceren waarbij Union zich tot scherpe counters beperkt. Een inzet van Alverna spat op de lat uiteen en de inzet van Laura Bos wordt door de keepster van Union gepareerd. De 2-2 lijkt te vallen in de 80e minuut maar de loepzuivere goal waarbij Bonita Theunissen achter haar tegenstander uit komt en binnenschiet word afgevlagd waar bij de scheids het vlagsignaal (nu wel..) honoreert en de goal tot ieders verbazing afkeurt. Een laatste slotoffensief leidt tot een corner waarbij ook de sterk spelende Merel Tiecken door de trainer naar voren wordt gedirigeerd en uitgerekend zij schuift de bal in het goal waardoor de 2-2 op het bord komt. In de resterende paar minuten gaat Alverna nog volle bak voor de winst maar de tijd is te kort om nog te scoren. Over de gehele wedstrijd gezien mag Alverna de handen dichtknijpen met het gelijke spel en houdt het 3 punten voorsprong op de nr. 2.