Voetbal: Alverna Zondag 1 krijgt geen loon naar werken

Verslag door Henny Remmers
25 maart 2024

Alverna heeft in de wedstrijd tegen DVSG geen loon naar werken gekregen, na de dikke nederlaag vorige week herstelde zich het knap. Ondanks de ‘personele’ problemen – Alverna had slechts elf eigen fitte spelers – begon men vol goede moed aan de wedstrijd. De eerste goede kans was dan ook voor Niels van Tintelen die net naast schoot, ook de volgende kans was voor Niels die na een pass van Tychon Krebbers zijn lob net over zag gaan. Ook DVSG liet zich niet onbetuigd, doelman Kevin Franssen moest twee keer redding brengen in een één op één situatie. Alverna kwam aan de leiding doordat een hoekschop van Senna van Dam door Stijn Hartog in de 21e minuut werd ingekopt. DVSG nam hierna het initiatief en kwam rond de 35e minuut door twee snelle doelpunten van Wout Pouwels en Niek Derksen op een 1-2 voorsprong, dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft bracht trainer Rick Peters enkele ‘verse’ (40+) krachten in, die konden echter niet verhelpen dat Niek Derksen de 1-3 om Kevin Franssen heen krulde. Toch liet de ploeg zich hierdoor niet ontmoedigen en bleef strijden voor een beter resultaat. Senna van Dam en Niels van Tintelen kregen hier kansjes voor, maar aan de andere kant bleef het ook opletten. Kevin Franssen redde een paar keer knap, en ook het vizier van de Groesbekers stond gelukkig niet altijd op scherp. Na 80 minuten scoorde Vanden Heuvel de aansluiting (2-3) uit een hoekschop van Senna van Dam,  Alverna perste er nog een slotoffensief uit maar doelman de Nijs liet zich niet meer passeren.

Daarmee gingen de punten mee naar Groesbeek, niet dat het onverdiend was, maar Alverna had iets meer verdiend deze wedstrijd, ook gezien het feit dat ook Jesper van Roosmalen zich bij de geblesseerde voegde. Gelukkig waren de gebroeders van Rossum, Mark Polman en Vanden Heuvel van Zaterdag 2 en Daan Kok van O17 bereid om te helpen. Ook deze keer viel op de strijdvaardigheid en instelling niets aan te merken, gogme en geluk ontbraken, maar met deze instelling, en wat terugkerende geblesseerden gaan er zeker nog punten komen. Een verademing was scheidsrechter Pourkhomami uit Culenborg, een keer eentje zonder bril, hoorapparaat, braces en dergelijke, en geen pensionado, dus hij kon het spel goed volgen en viel er niets op aan te merken.

Opstelling: Kevin Franssen: Tychon Krebbers, Victor Beijer(’46 Mark Polman) Lars Verheijen (’75 Daan Kok) Karsten Derks: Chiel Jansen (’45 Serge van Rossum) Senna van Dam, Tom Peters(’46 Vanden Heuvel): Stijn Hartog (’46 Maarten van Rossum) Sam Jansen, Niels van Tintelen (’75 Tim van Deelen).