Uitgelicht

Gepubliceerd op 14 september 2018

250 Scoutingvrijwilligers naar Overasselt

Op vrijdag 14 september arriveren 250 scouts op Scoutingkampeerterrein St. Walrick voor de Landelijke Scoutiviteit, een evenement voor alle vrijwilligers van Scouting Nederland. De scouts volgen het hele weekend verschillende trainingen, van het bouwen van een stormbaan tot leidinggeven en overtuigen om zich zo persoonlijk te ontwikkelen. 
Elke twee jaar organiseert Scouting Nederland de Landelijke Scoutiviteit. Dit jaar is deze van 14 tot 16 september. Net als vorige editie in 2016 vindt deze plaats op Scoutingkampeerterrein St. Walrick in Overasselt. Leidinggevenden en kaderleden die betrokken zijn bij Scouting kunnen op dit evenement twee dagen lang trainingen volgen om zich persoonlijk te ontwikkelen. Alles wat de deelnemers hier leren, kunnen ze bij hun lokale Scoutinggroep uitvoeren. Deelnemers leren hier over teamprocessen, coaching en spelkwaliteit, maar ook bouwen, hakken en zagen komt aan bod. ’s Avonds is er ruimte voor relaxen aan het kampvuur of feesten met een DJ op het gekke-hoedjes-feest.
Op woensdag 12 september is de opbouw van het evenemententerrein begonnen. Een groep van dertig mensen zet zich drie dagen in om het terrein klaar te maken voor de deelnemers. Vanaf vrijdag verzamelen veertig trainers zich op St. Walrick om hun kennis te delen.
Op de foto: Open dag van Scouting Alverna.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners